Tips & Råd

personlighetsutveckling rådEtt steg i den personliga utvecklingen är att kunna ta till sig positiva saker även när allt är trist och känns värdelöst. Eftersom våra liv går upp och ner är det något vi alla stöter på. Men då vi själva kan påverka hur glada och lyckliga vi känner oss är det bra att man har lite olika knep på hur man kan ta sig ur sin nedstämdhet. Här kommer därför lite gladare tips, vanor och enkla saker som du kan känna dig gladare av. Vad man ska vara medveten om är att ens välmående inte nödvändigtvis ändras direkt utan det är något du förmodligen behöver jobba med. En del av tipsen är sådana som gör dig gladare just för stunden och en del kräver tid och träning för att ändra på.

 1. Roliga klipp
 • Titta på roliga klipp på till exempel youtube. Det kan kanske kännas lite svårt att ens le åt alla roliga klipp i början men om du fortsätter kommer du troligtvis att skratta åt dem till slut.
 1. Lyssna på musik
 • Musik har många positiva effekter på vår kropp. Vårat tips är att sätta igång härlig och glad musik som du får positiva känslor av i din kropp. Musik är också ett utmärkt sätt för att få dig koppla av genom att lyssna på avslappnande och lugn musik.
 1. Skratta högt
 • Skratt triggar en rad andra funktioner i kroppen som har att göra med att bli gladare. Även fast du inte har något speciellt att skratta åt kan det ändå vara positivt att försöka skratta högt. Det kommer säkert känns väldigt onaturligt i början men det är inte omöjligt att det till slut blir så larvigt att du i själva verket skrattar på riktigt. Ett säkert tips!
 1. Gå en promenad
 • Motion och träning har en stor positiv effekt på vår kropp och ett sätt att bli gladare om du känner dig nere är att ta en promenad eller en löprunda. När du är ute och får frisk luft får du också en chans att rensa dina tankar från det negativa som gör dig nedstämd. Lyssnar du samtidigt på musik kan du höja effekten ännu ett steg för att bli gladare.
 1. Dansa
 • Det skapas ju positiva känslor i kroppen av musik och det är ingen dum idé att samtidigt dansa runt i rummet. Dansa förknippar man ofta med lycka och att ha roligt så prova gärna att dansa runt till någon musik du gillar.
 1. Rita eller måla
 • Att rita eller måla är något vissa gör varje dag och andra något man bara gjorde i skolan. Det är inte bara ett bra tips utan en bra terapi för att få oss att slappna av, släppa på det tryck som tynger oss och därmed göra oss gladare.
 1. Skriva
 • Liksom att måla eller rita har även att skriva av sig en terapieffekt på många. Om man skriver ner saker på papper när man mår dåligt kan det vara ett sätt att slippa hålla kvar de jobbiga tankarna i huvudet.
 1. Hjälpa någon
 • När vi själva mår dåligt är det kanske inte det första vi tänker på att hjälpa någon annan. Men det är inte så dumt att göra det då vi ofta känner oss väldigt glada och nöjda när vi hjälpt någon annan.
 1. Umgås med vänner
 • Ett effektivt och enkelt tips för att bli gladare är helt enkelt att umgås med de personer som får dig att skratta och känna att du betyder något. Med de personerna kan du aldrig spendera för mycket tid med.
 1. Sjunga
 • Om du inte känner dig gladare av enbart musiken kan du alltid testa att sjunga istället. Det är också ett sätt att lätta på trycket och få ut den energi som du har inombords.
 1. Pyssla
 • Ett annat bli gladare tips är att pyssla. Att skapa saker och pyssla är också ett utmärkt sätt att skingra sina tankar.
 1. Gå ut i naturen
 • Att vara ute i skog och natur är ytterligare ett sätt för många att känna glädje, bli på bättre humör och även skingra sina negativa tankar.
 1. Se en rolig film
 • Titta på en komedi som verkligen får dig att skratta. Häng med ordentligt i filmens handling så kommer du lättare ifrån att tänka på andra negativa och tråkiga saker.
 1. Ta ett bad
 • Ta fram en bra bok och kryp ner i ett riktigt varmt och skönt bad, gärna med någon härligt doftande badolja eller badsalt. Detta är ett av de absolut bästa sätten att slappna av och känna sig gladare.
 1. Kramas
 • Ännu en sak som frambringar många lyckoämnen i våra kroppar. En mysig, lång och varm kram med någon du tycker om kan definitivt få oss att känna oss gladare och må bättre.

Förhoppningsvis kan några av dess tips få dig att bli gladare och må bättre. Men kom ihåg att det tar ibland lite tid att vända dåliga perioder till bra så ge inte upp.