Förebilder

En del i sin personliga utveckling som är väldigt viktig är att man har förebilder att se upp till det vill säga andra personer som har lyckats med sådana saker som man själv skulle vilja lyckas med. Varför är det då så viktigt att ha förebilder för att vi ska kunna utvecklas? Varför ökar möjligheterna att bli mer framgångsrik för att man har en klar förebild? Det ska vi försöka svara på här.

förebild personlighetsutvecklingDen person du har som förebild har med stor säkerhet varit i exakt samma sits som du är i nu. Det är inte många som föds som expert inom sitt område eller till en färdig stjärna. Det ligger oftast alltid hårt arbete, enorm vilja och disciplin bakom någons succé. Ta efter dessa tre saker och försök också se vad din förebild har gjort för att komma till sin nuvarande position. Vad har den personen gjort rätt och vilka misstag har den personen gjort. För lika viktigt som att man lär av sina framsteg, lika viktigt är det att man lär av sina misstag. Om du tittar på de misstag din förebild kanske har gjort behöver du inte själv göra om de samma.

Hitta din förebild.

Det är inte alltid det lättaste att hitta sin förebild men möjligheterna är enorma idag tack vare internet. På till exempel youtube kan du hitta många videos där du kan lära dig av och ta efter de förebilder som passar dig. Det är dock inte bara kunskapen hos din förebild som är viktig utan det är också väldigt viktigt att du har samma värderingar som den personen. Även om en person är väldigt framgångsrik inom det område som du också vill bli bra inom kanske det ändå inte är en bra förebild för dig om ni har väldigt olika åsikter inom vissa saker. Leta noga tills din perfekta förebild dyker upp.